Zoek op de site:

Vakantieactie 2020

Over een paar weken staat de zomervakantie voor de deur. Helaas gaat het er dit jaar anders aan toe dan dat wij gewend zijn. Geplande vakanties en familiebezoekjes naar het buitenland kunnen soms niet doorgaan waardoor er dit jaar meer kinderen thuis zullen blijven. Daarnaast zijn er ook kinderen die wegens andere omstandigheden niet op vakantie kunnen. Juist voor al deze kinderen wil het Fonds dit jaar iets extra’s doen.

Met de Vakantieactie 2020 roept het Fonds stichtingen en verenigingen op om in de zomervakantie leuke activiteiten te organiseren voor de jeugd. Uiteraard allemaal op een veilige manier en met gepaste afstand. Denk bijvoorbeeld aan de organisatie van een clinic, een (wekelijkse) sportinstuif of een leuke activiteit waarbij je onder begeleiding de natuur in trekt. Er zijn vast genoeg leuke en actieve activiteiten te bedenken!

Willen jullie tijdens de zomervakantie iets leuks organiseren voor de jeugd en hebben jullie een goed idee dat voldoet aan onderstaande criteria? Vul het aanvraagformulier in en stuur deze naar algemeen@fondssv.nl.

Criteria:

  • De aanvraag wordt ingediend door een stichting of vereniging.
  • De activiteit vindt plaats in Schiedam, Vlaardingen en/of Maassluis.
  • Per project kan er max. € 3.000,= worden aangevraagd. (Grotere aanvragen kunnen ook worden ingediend maar hierbij vragen wij wel om cofinanciering.)
  • De aanvraag dient minimaal twee weken voor de start van het project binnen te zijn. Het project mag nog niet zijn gestart.
  • De uitvoering van het project vindt ergens in de zomervakantie plaats: van 18 juli t/m 30 augustus 2020.
  • Cofinanciering is geen eis maar misschien zijn er andere partijen die kunnen bijdragen. Bijvoorbeeld door het geven van korting of sponsoring in natura zoals het beschikbaar stellen van materialen of een locatie.
  • Voor professionele organisaties geldt dat de activiteit geen deel uit mag maken van de reguliere werkzaamheden.
  • Voor verenigingen geldt dat de activiteiten niet alleen voor leden maar ook voor niet-leden toegankelijk zijn.
  • Aan de donatie wordt de voorwaarde verbonden dat de organisatie zich bij de uitvoering van het project houdt aan de op dat moment geldende maatregelen van de overheid in verband met het coronavirus.

De aanvraag kan eenvoudig worden ingediend via het speciale aanvraagformulier. Overige stukken van de organisatie zijn niet nodig.  

Het programma is gesloten en er kunnen geen nieuwe aanvragen worden ingediend.

Foto: Edward MCDunn

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons