Zoek op de site:

Vakantieactie 2021

Over een paar weken staat de zomervakantie voor de deur. Helaas hebben we ook dit jaar nog met de corona-beperkingen te maken. Geplande vakanties en familiebezoekjes naar het buitenland kunnen soms niet doorgaan waardoor er ook deze zomer meer kinderen thuis zullen blijven. Daarnaast zijn er ook kinderen en jongeren die wegens andere omstandigheden niet op vakantie kunnen. Juist voor al deze jeugd wil het Fonds iets extra’s doen.

Met de Vakantieactie 2021 roept het Fonds stichtingen en verenigingen op om in de zomervakantie leuke activiteiten te organiseren voor de jeugd. Uiteraard op een manier die corona-proof is. Denk bijvoorbeeld aan een clinic van een bekende trainer, samen de natuur in, een waterfestijn of een wekelijkse sportinstuif.

Willen jullie tijdens de zomervakantie iets leuks organiseren voor de jeugd en hebben jullie een goed idee dat voldoet aan onderstaande criteria? Vul het aanvraagformulier in en stuur deze naar algemeen@fondssv.nl.

Criteria:

  • De aanvraag wordt ingediend door een stichting of vereniging.
  • De activiteit vindt plaats in Schiedam, Vlaardingen en/of Maassluis.
  • Per project kan er max. € 3.000,= worden aangevraagd. (Grotere aanvragen kunnen ook worden ingediend maar hierbij vragen wij wel om cofinanciering.)
  • De uitvoering van het project vindt ergens in de zomervakantie plaats: van 17 juli t/m 29 augustus 2021.
  • Cofinanciering is geen eis maar misschien zijn er andere partijen die kunnen bijdragen. Bijvoorbeeld door het geven van korting of sponsoring in natura zoals het beschikbaar stellen van materialen of een locatie.
  • Voor professionele organisaties geldt dat de activiteit geen deel uit mag maken van de reguliere werkzaamheden.
  • Voor verenigingen geldt dat de activiteiten niet alleen voor leden maar ook voor niet-leden toegankelijk zijn.
  • Aan de donatie wordt de voorwaarde verbonden dat de organisatie zich bij de uitvoering van het project houdt aan de op dat moment geldende maatregelen van de overheid in verband met het coronavirus.
De aanvraag kan tot 18 juni 2021 eenvoudig worden ingediend via het speciale aanvraagformulier. Overige stukken van de organisatie zijn niet nodig.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons