Zoek op de site:

Een onbenut stukje braakliggende grond of een lelijke kale muur in de wijk. Alleenwonende buren die steeds minder buiten komen, of een tekort aan faciliteiten voor jongeren. Je zou met een klein verschil de buurt een stuk aangenamer kunnen maken.

Het Fonds vindt het belangrijk dat iedereen met goede ideeën de mogelijkheid moet krijgen om deze uit te voeren. Al vele jaren steunen wij daarom initiatieven van burgers die hun wijk of stad een beetje mooier, leuker of beter maken. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van een ontmoetingsplek, het realiseren van een buurttuin die samen met bewoners wordt bijgehouden of een mooie muurschildering die iets vertelt over de historie van de stad. Maar ook activiteiten die bedoeld zijn om bijvoorbeeld jongeren aan het sporten te krijgen, kunnen worden ingediend.

Groepjes burgers kunnen vanaf vandaag een aanvraag indienen. Een stichting of vereniging is niet nodig!

Dien de aanvraag in voor 1 april 2022 via het aanvraagportaal.
De volgende aanvraagronde is van 1 september t/m 1 november 2022.

Voorwaarden:

  • De aanvraag wordt ingediend door een groepje burgers, bestaande uit minimaal drie personen uit Schiedam, Vlaardingen of Maassluis. Jullie mogen geen familie van elkaar zijn of op hetzelfde adres wonen.
  • Het initiatief wordt vrijwillig georganiseerd.
  • Per initiatief kan maximaal € 3.000,= worden gedoneerd.
  • Het initiatief moet onderbouwd worden aan de hand van een gedetailleerde begroting.
  • De aanvraag dient minimaal twee weken voor de start van het project binnen te zijn. Het project mag nog niet zijn gestart.
  • Het Fonds betaalt geen cateringkosten, feestjes en cadeautjes.
  • Een burgerinitiatief kan maximaal 2 keer voor hetzelfde initiatief in aanmerking komen voor een donatie. Daarna dient de aanvraag door een stichting of vereniging via het reguliere programma te worden ingediend.
  • Het project dient binnen 1 jaar na toekenning van de donatie te zijn uitgevoerd.

Deel dit bericht:
Burgerinitiatief aanvragen

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons