Zoek op de site:

Maassteden Monumentenfonds

Bent u eigenaar van een monument of beeldbepalend / karakteristiek pand in de gemeenten Schiedam, Vlaardingen of Maassluis en gaat u uw pand restaureren, verduurzamen of herbestemmen? Dan kunt u mogelijk een Maassteden Monumentenfonds-hypotheek aanvragen.

Meer informatie

Jouw idee

Via het programma 'Jouw idee' kunnen jongeren tussen de 16 en 25 jaar ook een aanvraag bij het Fonds indienen. Wil jij iets organiseren in jouw buurt of je inzetten voor een ander? Het Fonds daagt je uit om jouw idee verder uit te werken en een aanvraag in te dienen. Daarmee maak je niet alleen kans op een donatie van maximaal € 2.000,- maar draag je met jouw vrijwilligerswerk ook nog eens een steentje bij aan de samenleving!

Meer informatie

Burgerinitiatieven

Via het programma 'Uw Initiatief' kunnen groepjes burgers budget aanvragen voor een burgerinitiatief. Een stichting of vereniging is niet nodig. Het Fonds is vooral op zoek naar initiatieven van actieve burgers die erop gericht zijn om problemen in de samenleving op te lossen. Elk initiatief dat met de inzet van vrijwilligers voor langere periode een bijdrage levert aan de samenleving, is welkom.

Het programma is gesloten en er kunnen geen nieuwe aanvragen worden ingediend.
De nieuwe aanvraagronde start op 1 januari 2021.

Meer informatie

Vakantieactie 2020

Het Fonds roept stichtingen en verenigingen op om in de zomervakantie leuke activiteiten te organiseren voor de jeugd. Denk bijvoorbeeld aan de organisatie van een clinic, een (wekelijkse) sportinstuif of een leuke activiteit waarbij je onder begeleiding de natuur in trekt. Er zijn vast genoeg leuke activiteiten te bedenken! Per project kan er max. € 3.000,- worden aangevraagd.

Het programma is gesloten en er kunnen geen nieuwe aanvragen worden ingediend.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons