Zoek op de site:

Burgerinitiatieven

Via het programma 'Uw Initiatief' kunnen groepjes burgers budget aanvragen voor een burgerinitiatief. Een stichting of vereniging is niet nodig. Het Fonds is vooral op zoek naar initiatieven van actieve burgers die erop gericht zijn om problemen in de samenleving op te lossen. Elk initiatief dat met de inzet van vrijwilligers voor langere periode een bijdrage levert aan de samenleving, is welkom.

Stuur uw initiatief vóór 1 april 2021 naar algemeen@fondssv.nl. 

Meer informatie

Maassteden Monumentenfonds

Bent u eigenaar van een monument of beeldbepalend / karakteristiek pand in de gemeenten Schiedam, Vlaardingen of Maassluis en gaat u uw pand restaureren, verduurzamen of herbestemmen? Dan kunt u mogelijk een Maassteden Monumentenfonds-hypotheek aanvragen.

Meer informatie

Schoolkostenbeleid V.O.

De schoolkosten die binnen het onderwijs in rekening worden gebracht, kunnen voor gezinnen een probleem zijn en vormen een uitgave die vaak niet past binnen het gezinsbudget. Het Fonds is daarom gestart met het programma Schoolkostenbeleid V.O.

Alle scholen in het voortgezet onderwijs in de regio doen mee aan het programma en slaan op deze manier de handen inéén om een duidelijk schoolkostenbeleid te ontwikkelen en ouders ondersteuning te bieden op het moment dat zij bepaalde kosten niet kunnen betalen. 

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons