Zoek op de site:

Maassteden Monumentenfonds

Bent u eigenaar van een monument of beeldbepalend / karakteristiek pand in de gemeenten Schiedam, Vlaardingen of Maassluis en gaat u uw pand restaureren, verduurzamen of herbestemmen? Dan kunt u mogelijk een Maassteden Monumentenfonds-hypotheek aanvragen.

Meer informatie

Schoolkostenbeleid V.O.

De schoolkosten die binnen het onderwijs in rekening worden gebracht, kunnen voor gezinnen een probleem zijn en vormen een uitgave die vaak niet past binnen het gezinsbudget. Het Fonds is daarom gestart met het programma Schoolkostenbeleid V.O.

Alle scholen in het voortgezet onderwijs in de regio doen mee aan het programma en slaan op deze manier de handen inéén om een duidelijk schoolkostenbeleid te ontwikkelen en ouders ondersteuning te bieden op het moment dat zij bepaalde kosten niet kunnen betalen. 

Meer informatie

Burgerinitiatieven

Een onbenut stukje braakliggende grond of een lelijke kale muur in de wijk. Alleenwonende buren die steeds minder buiten komen, of een tekort aan faciliteiten voor jongeren. Je zou met een klein verschil de buurt een stuk aangenamer kunnen maken.

Via ons programma voor burgerinitiatieven kunnen groepjes mensen die zich vrijwillig willen inzetten voor hun buurt een donatie aanvragen. Iedereen kan een aanvraag indienen. Een stichting of vereniging is niet nodig.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om een aanvraag voor een burgerinitiatief in te dienen. De volgende aanvraagronde is van 1 september t/m 1 november 2022.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons