Zoek op de site:

Maassteden Monumentenfonds

Bent u eigenaar van een monument of beeldbepalend / karakteristiek pand in de gemeenten Schiedam, Vlaardingen of Maassluis en gaat u uw pand restaureren, verduurzamen of herbestemmen? Dan kunt u mogelijk een Maassteden Monumentenfonds-hypotheek aanvragen.

Meer informatie

Natuurbeleving en Voedseleducatie

Al jaren steunt het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. initiatieven op het gebied van natuur en milieu. Toch denken wij op dit gebied meer te kunnen betekenen voor de jeugd die in onze regio opgroeit. Om initiatieven extra te kunnen ondersteunen stelt het Fonds in 2024 het programma Natuurbeleving en Voedseleducatie open.

Meer informatie

Extra steun voor eenmalige investeringen vrijetijdsclubs

Samen bridgen, handwerken, zingen, schilderen of bijvoorbeeld biljarten. Voor veel mensen zijn deze activiteiten een belangrijk onderdeel van hun leven. Je bent immers niet alleen met je hobby bezig, maar je treft er gelijkgestemden en vergroot je netwerk. Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. ziet het belang van vrijetijdsclubs en geeft daarom deze clubs dit jaar de mogelijkheid extra financiële steun aan te vragen. Relatief grote investeringen zijn voor vrijetijdsclubs moeilijk te bekostigen. Daarom roepen we deze clubs, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, dan ook op een aanvraag in te dienen.

Meer informatie

Vakantieactie 2024

Het Fonds roept stichtingen en verenigingen op om in de zomervakantie leuke activiteiten te organiseren voor de jeugd. Denk bijvoorbeeld aan een clinic van een bekende trainer, samen de natuur in, een waterfestijn of een wekelijkse sportinstuif. Per project kan er max. € 3.000,- worden aangevraagd.

U kunt geen aanvraag voor de Vakantieactie 2024 meer indienen.

Meer informatie

Schoolkostenbeleid V.O.

De schoolkosten die binnen het onderwijs in rekening worden gebracht, kunnen voor gezinnen een probleem zijn en vormen een uitgave die vaak niet past binnen het gezinsbudget. Het Fonds is daarom gestart met het programma Schoolkostenbeleid V.O.

Alle scholen in het voortgezet onderwijs in de regio doen mee aan het programma en slaan op deze manier de handen inéén om een duidelijk schoolkostenbeleid te ontwikkelen en ouders ondersteuning te bieden op het moment dat zij bepaalde kosten niet kunnen betalen. 

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons