Zoek op de site:

Over het project

Hij is klaar: de Social Sofa. De fleurige bank met duizenden mozaiektegeltjes die samen lachende gezichten vormen, is een geschenk van de Stichting Net Niet Genoeg aan de stad Schiedam. “Want wie jarig is trakteert,” licht Natasja Westmaas van de stichting uit. 

“In 2023 bestaan we 10 jaar. We zijn daarom gaan nadenken wat een mooi kado zou zijn, want wie jarig is trakteert. Niet alleen voor onze doelgroep - Schiedamse huishoudens die op of onder de armoedegrens leven - maar voor de hele stad. Een geschenk waarmee we de stad niet alleen een beetje mooier maken, maar waarmee we ook onze boodschap kunnen verspreiden. Dat werd dus de Social Sofa. Ieder steentje vertegenwoordigt iemand in de stad: een donateur, gast, sponsor, oudgast, en inwoners die gewoon een praatje kunnen gebruiken. Op de bank staat ook de tekst ‘Waar kommie vandaan dan?’ te staan, om zo het gesprek altijd te laten ontstaan. Met recht een sociale bank dus.”

2.000 uur
De bank is gebouwd op het achterterrein van de Stichting Net Niet Genoeg aan de Van Deventerstraat 34. Daar legden vrijwilligers de laatste hand aan het beplakken van de bank. Natasja Westmaas: “Het aanbrengen van de duizenden tegeltjes kostte minimaal 2.000 uur. Wekelijks hebben we er zo’n 6 uur tijd aan besteed met allerlei verschillende mensen. Nu de bank klaar is, komt deze te staan bij winkelcentrum Hof van Spaland. Het Fonds droeg financieel bij aan de totstandkoming van de bank. 

De missie van de jubilerende Stichting Net Niet Genoeg is het terugdringen van armoede in Schiedam. Doelstelling is om Schiedammers die financieel ‘net niet genoeg’ hebben of anderszins hulpbehoevend zijn, net dat beetje extra te geven. Kijk voor meer informatie over het programma, het aanvragen van een Net Niet Genoeg Pas, of juist het doneren van bruikbare spullen op: www.netnietgenoeg.nl

Deel dit bericht:
Social Sofa is een kado voor Schiedam

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons