Zoek op de site:

Over het project

Bijna een halve eeuw geleden werd de Midden-Delfland Vereniging opgericht met als doel om het groene gebied te beschermen, te bewaken en open te houden. Anno 2024 telt de vereniging meer dan 3400 leden van wie er zo’n honderd leden helpen om evenementen, fiets- en wandelexcursies, bedrijfsbezoeken en andere activiteiten in Midden-Delfland te organiseren. Een van die evenementen is de Midden-Delfland Dag. Een perfecte dag om kennis te maken met dit prachtige natuurgebied, vindt ook het Fonds. 

“De vereniging wil tijdens de Midden-Delfland Dag iedereen laten genieten van al het moois dat het Midden-Delflandgebied te bieden heeft: natuur, water, historisch erfgoed en tal van recreatieve mogelijkheden. Dit groene hart in een sterk verstedelijk gebied met ruim twee miljoen mensen is een pareltje; het best bewaarde geheim van Zuid-Holland,” vertelt Heleen Paalvast, die als bestuurslid binnen de Midden-Delfland Vereniging verantwoordelijk is voor de communicatie. 

Op zaterdag 15 juni wordt de Midden-Delfland Dag voor de 25ste keer georganiseerd. Thema voor dit mooie lustrumjaar is: Zoek de verbinding! “En dat kan op allerlei vlakken. De verbindingen van de tientallen fiets- en wandelpaden in het gebied, maar ook de verbinding tussen cultuur en natuur en het boerenbedrijf en het eeuwenoude landschap,” legt Lisa van Uffelen uit, medewerker bij de Midden-Delfland Vereniging. “Er zijn ook activiteiten vanuit en in de oer-Hollandse dorpjes en buurtschappen, die grenzen aan het grote groene gebied. Van weidevogelsafari tot concerten, van pluktuin tot slowfoodmarkt. Organisaties, verenigingen, ondernemers,  gemeenten en bewoners bieden een scala aan activiteiten aan zodat je naar eigen wens het mooie gebied kan ontdekken. Je kunt op boerderijbezoek, op de fiets of met de benenwagen door de polder struinen, het water op, luisteren naar muziek, kunst en cultuur beleven, en lokale lekkernijen proeven.”

Klik hier voor het volledige programma.

Deel dit bericht:
25 jaar Midden-Delfland Dag

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons