Zoek op de site:

Over het project

Een boodschapje doen op de weekmarkt, koffie drinken bij een kennis, of naar een dagcentrum voor een gezamenlijke maaltijd. Jaarlijks maakt de Argos Mobiel vervoersservice zo’n 45.000 korte ritjes. Enthousiaste vrijwillige chauffeurs brengen ouderen van deur tot deur. Sinds 1 februari jl. kunnen, dankzij financiële bijdragen van onder andere het Fonds, niet alleen Schiedammers en Vlaardingers, maar nu ook inwoners van Maassluis, gebruikmaken van de service.

“Argos Mobiel draagt eraan bij dat ouderen langer zelfstandig blijven. De service is vooral bedoeld voor ouderen die slecht ter been zijn, of zich niet veilig voelen op straat. Ze hebben hier geen specifieke indicatie voor nodig en dat zorgt ervoor dat onze service makkelijk toegankelijk is voor iedereen die het nodig heeft,” vertelt Karin Hersbach, manager Services en Communicatie bij de Argos Zorggroep. 

Negen plus voor chauffeurs
De vervoerservice werkt met een grote groep vrijwilligers. Karin Hersbach: “We hebben vanwege de verminderde vraag tijdens de pandemie een wachtlijst voor vrijwilligers moeten opstellen.  Het is niet moeilijk om chauffeurs te vinden en ze zijn heel gemotiveerd! Dat enthousiasme uiten zij ook in hun werk. Uit ons klant- tevredenheidsonderzoek bleek dat onze chauffeurs gemiddeld een 9,1 krijgen van onze klanten.” 

Verduurzamen
Argos Mobiel heeft met de donaties niet alleen het werkgebied kunnen uitbreiden, maar heeft ook het carpark verduurzaamd. “Onze auto’s zijn nu volledig elektrisch. En natuurlijk kunnen de Argos Mobiels moeiteloos manoeuvreren. Ze hebben een makkelijke in- en uitstap en grote kofferbak voor bijvoorbeeld een rollator. We zijn er klaar voor om nog meer mensen veilig en duurzaam naar hun plaats van bestemming te brengen,” aldus Karin Hersbach.

Deel dit bericht:
Deur-tot-deur vervoersservice in de stad

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons