Zoek op de site:

Over het project

Buurtmoestuinen, het samen bereiden van maaltijden van restaurantkwaliteit en het verkopen van deze maaltijden tegen betaalbare prijs in wijkrestaurants. Dat is samengevat wat Hotspot Hutspot doet. De organisatie wil met goede voeding de economische en maatschappelijke deelname van kwetsbare groepen en jongeren in het bijzonder aan de samenleving versterken. Binnenkort opent Hotspot Hutspot met steun van onder andere het Fonds een wijkrestaurant in het centrum van Schiedam.

"Hotspot Hutspot creƫert hotspots waar tieners, buurtbewoners en vrijwilligers graag naartoe komen en zinvol bezig kunnen zijn," vertelt Michelle Arkesteijn, begeleider en bakker bij Hotspot Hutspot. "Samen verbouwen zij groenten, fruit en kruiden in een moestuin en maken daar onder professionele begeleiding gezonde maaltijden van. Die maaltijden worden geserveerd in ons restaurant Krootwijk in Rotterdam en straks dus ook in restaurant Schieham in Schiedam. Elke week hebben we een nieuw menu waarop kleine maaltijden staan tegen een betaalbare prijs. Dat maakt ons restaurant toegankelijk voor mensen met een kleinere portemonnee. Wie meer geld te besteden heeft, kan een zogenoemd 'uitgesteld diner' doneren. Daarmee kan iemand gratis eten. De hotspots zijn dus gastvrije plekken voor mensen van alle leeftijden, inkomen-niveaus en achtergronden.

Vrijwilligers
De vrijwilligers van Hotspot Hutspot hebben uiteenlopende achtergronden. Michelle Arkesteijn: "Onze focus is gericht op jongeren, maar we krijgen hier ook mensen die zonder werk zitten, depressief zijn, of verslaafd waren. Iedereen heeft zo zijn eigen reden om bij ons binnen te lopen. Wanneer ze dat doen stellen we ze - ongeacht hun leeftijd - altijd de vraag: 'Wat wil je later worden?'. Aan de hand van hun antwoord proberen we dan een passende functie te vinden. Niet alleen in de keuken of bediening, maar ook als chauffeur of in ons klusteam. Ervaring is niet nodig. Het enige dat telt is motivatie. De vrijwilligers gaan direct aan de slag."

Schiedam
"Toen ons restaurant tijdens de eerste coronagolf dicht moest, zijn we gestart met crisiscatering. Ook nu bezorgen wij weer dagelijks gratis gezonde maaltijden bij mensen in Rotterdam en Schiedam die het nodig hebben. Daarnaast kunnen mensen in onze webshop een maaltijd bestellen. We zijn blij dat we zo mensen kunnen helpen, maar we zien ze liever in ons restaurant. En dus straks ook in Schiedam. We hebben in het voormalige gymlokaal op de Kloosterplaats een mooi restaurant met een professionele keuken ingericht. Als bakker kan ik niet wachten om met de gigantische oven aan de slag te gaan," besluit Michelle Arkesteijn.

Deel dit bericht:
Goed eten voor iedereen!

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons