Zoek op de site:

Verduurzamen sportverenigingen

Sportverenigingen hebben meer en meer te maken met dalende sponsorinkomsten en bezuinigingen, terwijl de kosten blijven stijgen. Energieverbruik is een belangrijke kostenpost waarop vaak nog veel kan worden bespaard. Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. ondersteunt al jaren sportverenigingen met een energiescan die kostenbesparende en duurzame aanpassingen oplevert. Door de stijgende energiekosten krijgen veel sportverenigingen met een enorme energierekening te maken. Het Fonds wil daarom nu verder inzetten op het doorvoeren van duurzame maatregelen. Afhankelijk van de club, kan een vereniging op die manier bijna energieneutraal worden, of zelfs helemaal van het gas af.

Om sportverenigingen op weg te helpen om aan de slag te gaan met het (verder) verduurzamen van hun accommodatie, zorgen wij dat ze worden ondersteund door een organisatie met de juiste kennis in huis. Met een gratis, op maat gemaakt advies wordt in kaart gebracht welke energiebesparende maatregelen de verenigingen kunnen uitvoeren.

Voor grote energiebesparende investeringen kunnen sportverenigingen een aanvraag indienen bij het Fonds. Het Fonds is bereid 50% met een maximum van € 75.000,-- te betalen. 

De volgende investeringen komen hiervoor in aanmerking:
Zonnepanelen
Warmtepomp
Zonneboilers
Infraroodpanelen

Het Fonds stelt een aantal voorwaarden aan een aanvraag:
- Bij de aanvraag ontvangen we graag een onderbouwing van het nut. (Door vereniging, Stichting Stimular of Rotterdam Sportsupport.)
- Indien mogelijk de aanvraag combineren met BOSA.
- Indien het gebouw wordt gehuurd, dan wordt de rol van de verhuurder meegewogen. 
- De vereniging betaalt de energierekening.
- Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 31 december 2023.

Indien er andere investeringen zijn die clubs willen doorvoeren, kunnen zij hierover met het Fonds in gesprek.

Verduurzamen sportverenigingen

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons